Φωτιά στην αυτοδιοίκηση με την απλή αναλογική.. Οι ανακοινώσεις Σκουρλέτη, η αποχώρηση Καχριμάνη | Epirus World

Φωτιά στην αυτοδιοίκηση με την απλή αναλογική.. Οι ανακοινώσεις Σκουρλέτη, η αποχώρηση Καχριμάνη

Φωτιές στους αυτοδιοικητικούς όλης της χώρας, πρώτου και δευτέρου βαθμού, έβαλε ο Υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης. Ο Υπουργός μιλώντας από το βήμα του ετήσιου συνεδρίου της ΚΕΔΕ που γίνεται στα Γιάννινα, έδωσε το περίγραμμα των αλλαγών του Καλλικράτη, ξεκαθαρίζοντας ότι οι ερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές θα γίνουν με το σύστημα της απλής αναλογικής.
«Ήταν προεκλογική μας δέσμευση», τόνισε ο Υπουργός, υπογραμμίζοντας ότι η αυτοδιοίκηση έχει ανάγκη την απλή αναλογική, που σημαίνει μεγαλύτερη συμμετοχή.
aasinkede1
Η απλή αναλογική, σύμφωνα με τον Υπουργό, διευκολύνει την συμμετοχή περισσοτέρων και μικρότερων συνδυασμών, κινημάτων, και άλλων καθώς δεν θα απαιτείται ψηφοδέλτιο σε όλες τις τοπικές κοινότητες.
Απλή αναλογική, σημαίνει εμβάθυνση της δημοκρατίας...
Οι αντιδράσεις από το ακροατήριο, το οποίο αποτελείται κατεξοχήν από αυτοδιοικητικούς, ήταν έντονες.
Ο Περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέκος Καχριμάνης, από την πρώτη σειρά των επισήμων, σηκώθηκε φανερά εκνευρισμένος και λέγοντας ότι έτσι η αυτοδιοίκηση δεν μπορεί να δουλέψει, αποχώρησε από τις εργασίες.
Ο Υπουργός ανακοίνωσε ακόμη ότι ο χρόνος διενέργειας των αυτοδιοικητικών εκλογών αποσυνδέεται απ’ αυτόν των ευρωεκλογών. Το σύνολο των αλλαγών στον Καλλικράτη αναμένεται να δοθεί προς διαβούλευση στις αρχές του νέου έτους.
Στη συνέχεια αναμένεται να δοθεί απάντηση από την ΚΕΔΕ στην εξαγγελία του Υπουργού για καθιέρωση της απλής αναλογικής.
epiruspost
Share on Google Plus

About Epirus World

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου