Στα Κουκάλογα της Ηπείρου το πρώτο βραβείο | Epirus World

Στα Κουκάλογα της Ηπείρου το πρώτο βραβείο

Τα Κουκάλογα της Ηπείρου «πέταξαν ψηλά» στο 11ο Φεστιβάλ Ελληνικού Ντοκιμαντέρ DocFest που διοργανώθηκε, όπως κάθε χρόνο, στη Χαλκίδα, κατακτώντας το 1ο Βραβείο Καλύτερης Ελληνικής Ταινίας Μικρού Μήκους.
Το ντοκιμαντέρ «Οι τελευταίοι των Ασπροπάρηδων» της Ελληνικής Ορνιθολογικής Εταιρείας, σε σκηνοθεσία του Γιάννη Φλούλη, συμμετείχε στο διαγωνιστικό τμήμα του φεστιβάλ και κέρδισε το πρώτο βραβείο στην κατηγορία του, δίνοντας μεγάλη χαρά στους συντελεστές του και σε όλη την ομάδα του Προγράμματος LIFE+ για τη διάσωση του Ασπροπάρη στην Ελλάδα και τα Βαλκάνια.
Το βραβείο παρέλαβε ο Σκηνοθέτης Γ. Φλούλης στην Τελετή Λήξης του Φεστιβάλ στο κατάμεστο αμφιθέατρο του Μεγάρου Περιφ. Εν. Ευβοίας.
Στο ντοκιμαντέρ πρωταγωνιστούν τα τελευταία ζευγάρια Ασπροπάρη στην Ελλάδας που ακροβατούν στο χείλος της εξαφάνισης, δίνοντας καθημερινά μια άνιση μάχη με τα δηλητηριασμένα δολώματα. Ανάμεσά τους, το τελευταίο ζευγάρι της περιοχής των Μετεώρων, που πριν λίγα χρόνια φιλοξενούσε τον μεγαλύτερο πληθυσμό του είδους στη χώρα.
Μαζί τους, άνθρωποι της υπαίθρου, ορνιθολόγοι και ειδικοί επιστήμονες, δασικοί υπάλληλοι, μαθητές και εκπαιδευτικοί από την Ήπειρο, τη Θεσσαλία και τη Θράκη ενώνουν τις δυνάμεις τους για τη διάσωση των τελευταίων ζευγαριών του εμβληματικού αυτού μεταναστευτικού γύπα. Το ντοκιμαντέρ έχει έντονο άρωμα Ηπείρου, μιας και μεγάλο μέρος των γυρισμάτων έγινε στο Ζαγόρι και την περιοχή της Κόνιτσας, ενώ συμμετέχουν σε αυτό πολλοί Ηπειρώτες.
Θα ακολουθήσουν προβολές του ντοκιμαντέρ στις περιοχές που διατηρούν τα τελευταία 5 ζευγάρια Ασπροπάρη της Ελλάδας στην Ήπειρο, τη Θεσσαλία και τη Θράκη.
Σκηνοθεσία – Διεύθυνση Φωτογραφίας: Γιάννης Φλούλης
Line Producer: Άρης Κοτρώνης – Βέττας
Οργάνωση Παραγωγής – Συνεντεύξεις: Ρούλα Τρίγκου/Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία
Μοντάζ: Γιάννης Φλούλης
Βοηθός Μοντάζ: Θάνος Ανδρεάδης
Still Photography: Θάνος Φλούλης
Συμπληρωματικά Πλάνα: Svetoslav Spasov, Sergey Panayotov, Δημήτρης Βαβύλης, Τάσος Μπούνας
Υποτιτλισμός: Άρης Κοτρώνης – Βέττας
Μετάφραση: Victoria Saravia, Ρούλα Τρίγκου
Παραγωγή: Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία | www.ornithologiki.gr

epiruspost
Share on Google Plus

About Epirus World

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου