Ξενοδοχεία για τη στέγαση φοιτητών ζητά το Πανεπιστήμιο.. Οξύ το πρόβλημα | Epirus World

Ξενοδοχεία για τη στέγαση φοιτητών ζητά το Πανεπιστήμιο.. Οξύ το πρόβλημα

Σοβαρό και πιο έντονο από κάθε προηγούμενη χρονιά είναι το πρόβλημα στέγασης φοιτητών στα Γιάννινα. Αφενός τα δωμάτια που διαθέτουν οι εστίες δεν μπορούν να καλύψουν τις ανάγκες, αφετέρου η ανταπόκριση ξενοδόχων της πόλης στην πρόσκληση του Πανεπιστημίου για διάθεση δωματίων ήταν πολύ μικρή.

Αποτέλεσμα είναι 200 περίπου φοιτητές να είναι έτοιμοι να σταματήσουν τις σπουδές τους καθώς οι οικογένειές τους δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν στις οικονομικές απαιτήσεις και να τους διασφαλίσουν σπίτι στα Γιάννινα.

Η Πρυτανεία του Πανεπιστημίου αναγνωρίζοντας το πρόβλημα που υπάρχει καλεί και πάλι όσους ενδιαφέρονται να καταθέσουν προσφορά για την εκμίσθωση δωματίων σε ξενοδοχεία ή σε αντίστοιχα συγκροτήματα με ενοικιαζόμενα δωμάτια προκειμένου να μισθωθούν μέχρι τις 30 Ιουνίου 2018.

Οι προσφορές θα πρέπει να κατατεθούν μέχρι τις 20 Νοεμβρίου. Με τον τρόπο αυτό αναζητείται λύση για την εξασφάλιση στέγης ώστε οι φοιτητές να μην χάσουν τις σπουδές τους εξ αιτίας των οικονομικών προβλημάτων.

Σημειώνεται ότι στην προηγούμενη πρόσκληση που είχε εκδώσει το Πανεπιστήμιο πριν από ενάμισι μήνα, η προσφορά δωματίων ήταν πολύ μικρή.

Το μειωμένο ενδιαφέρον οφείλεται αφενός στους υψηλές τουριστικές προσδοκίες που έχουν καλλιεργηθεί κι αφετέρου στην διάθεση δωματίων για την φιλοξενία προσφύγων στην οποία έχουν προχωρήσει διάφορες ΜΚΟ.

Οι φοιτητές τις τελευταίες ημέρες βρίσκονται σε κινητοποιήσεις προσπαθώντας με τον τρόπο αυτό να πιέσουν για την εξεύρεση λύσης.

Λύση η οποία εξαρτάται πλέον από την ανταπόκριση των ξενοδόχων της περιοχής.
epiruspost.gr
Share on Google Plus

About Epirus World

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου