Άρτα: Η ώρα, που όλοι οι Αρτινοί περιμέναμε για το ΞΕΝΙΑ, έφθασε! | Epirus World

Άρτα: Η ώρα, που όλοι οι Αρτινοί περιμέναμε για το ΞΕΝΙΑ, έφθασε!

Δημόσια δέσμευση του Δημάρχου ότι, αυτή τη φορά, δεν θα αφήσει την ευκαιρία να περάσει ανεκμετάλλευτη...

Ήταν Κυριακή 22 Οκτωβρίου 2017, στην αίθουσα του ΣΚΟΥΦΑ, στην ημερίδα, που διοργάνωσε η Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Άρτας, με θέμα: «Σχεδιάζοντας και υλοποιώντας το ΕΣΠΑ από άλλη σκοπιά», όταν η συμπατριώτισσά μας Ευγενία Φωτονιάτα, Ειδική Γραμματέας Διαχείρισης Τομεακών ΕΠ του ΕΤΠΑ και ΤΣ, που ήταν η κεντρική ομιλήτρια, ανακοίνωσε ότι ετοιμάζεται Δράση, που θα δίνει την ευκαιρία αξιοποίησης του ΞΕΝΙΑ Άρτας, με 100% χρηματοδότηση έως 2.500.000 ευρώ, ανάλογα με το είδος της αξιοποίησης.

Κάλεσε δε το δήμαρχο Αρταίων, Χρήστο Τσιρογιάννη, που ήταν παρών, να εκμεταλλευθεί τη μοναδική ευκαιρία που του δίνεται, ώστε επιτέλους, το ΞΕΝΙΑ να αξιοποιηθεί και να ξανανοίξει στον Αρτινό λαό.

Ο δήμαρχος, που πήρε αργότερα τον λόγο, δήλωσε ότι ο Δήμος θα συμμετάσχει και θα καταθέσει πρόταση, ώστε να ενταχθεί στο Πρόγραμμα.

Δεν είναι του παρόντος να ανατρέξουμε στο όχι και τόσο μακρινό παρελθόν, μόλις πριν από 1,5 χρόνο, όταν παρά την ύπαρξη παρόμοιας πρότασης, ο Δήμος αρνήθηκε να συμμετάσχει, καθώς επέλεξε άλλη πορεία, που τελικά δεν τον έβγαλε πουθενά.


Έστω και 1,5 χρόνο αργότερα, ας αδράξει αυτή τη φορά την ευκαιρία, για να μη χαθεί κι άλλος χρόνος και να σταματήσει ο μαρασμός του εμβληματικού ΞΕΝΙΑ της Άρτας, που παραμένει κλειστό από τη δεκαετία του '90.

Και να, που την περασμένη Δευτέρα, 13 Νοεμβρίου 2017, η Πρόσκληση αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα της Ειδικής Γραμματείας ΕΤΠΑ και ΤΣ:
tilevoasartas.blogspot.gr
Share on Google Plus

About konmpel

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου