ΠΡΕΒΕΖΑ : Ολοκληρώθηκαν οι εκδηλώσεις για τον εορτασμό των Ενόπλων Δυνάμεων | Epirus World

ΠΡΕΒΕΖΑ : Ολοκληρώθηκαν οι εκδηλώσεις για τον εορτασμό των Ενόπλων Δυνάμεων

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος 21η Νοεμβρίου, ανήμερα των Εισοδίων της Θεοτόκου εορτάστηκε και στη πόλη της Πρέβεζας με κάθε επισημότητα η Ημέρα των Ενόπλων Δυνάμεων.



Ο εορτασμός της Ημέρας των Ενόπλων Δυνάμεων καθιερώθηκε μετά τη Μεταπολίτευση, το 1975, με πρωτοβουλία της Ελληνικής Πολιτείας για να τιμηθεί η προσφορά των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων προς το Έθνος, τόσο σε περίοδο πολέμων, όσο και στην ειρήνη.



Στο πλαίσιο του σημερινού εορτασμού το πρωί της Τρίτης τελέσθηκε δοξολογίας στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου και εκφώνηση ομιλίας για τη σημασία της ημέρας των Ενόπλων Δυνάμεων από τον Αντιπρόεδρο της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού Πρέβεζας, συνταγματάρχη εν αποστρατεία, Κωνσταντίνο Μπουρνάκα.



Στη συνέχεια τελέσθηκε επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων, στο Ηρώο Πεσόντων της Πόλης από εκπροσώπους την πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας του τόπου.



Share on Google Plus

About konmpel

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου