Ο νέος χάρτης με τις πιάτσες ταξί στο λεκανοπέδιο Ιωαννίνων.. Όλες οι αλλαγές που προτείνονται | Epirus World

Ο νέος χάρτης με τις πιάτσες ταξί στο λεκανοπέδιο Ιωαννίνων.. Όλες οι αλλαγές που προτείνονται

Σημαντικές αλλαγές στις πιάτσες των ταξί επιφέρει η πρόταση της Επιτροπής Κυκλοφοριακών Θεμάτων του Δήμου Ιωαννιτών η οποία εγκρίθηκε ήδη από την Επιτροπή Ποιότητας Ζωής και θα συζητηθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο, στην συνεδρίαση που ορίστηκε για την ερχόμενη Τετάρτη (29 Νοεμβρίου), στις οκτώ το βράδυ.

Η έκταση εφαρμογής των προτεινόμενων αλλαγών αφορά τόσο στην πόλη των Ιωαννίνων, όσο και στις έδρες των Τοπικών Κοινοτήτων Ανατολής, Κατσικά, Περάματος και Πεδινής.

Αποτελείται από δύο κεντρικούς άξονες: Τον επανακαθορισμό παλαιών χώρων στάθμευσης για αριθμό αυτοκινήτων ανάλογο με την δυνατότητα του κάθε χώρου και τον καθορισμό νέων χώρων στάθμευσης για την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών. Επίσης καθορίζει τα σημεία όπου θα τοποθετηθούν στέγαστρα αναμονής επιβατών.

Η πρόταση περιλαμβάνει επτά αλλαγές με σημαντικότερες την μεταφορά της πιάτσας που λειτουργεί στη συμβολή των οδών Ζωσιμαδών και Σίνα, της πιάτσας που λειτουργεί στην οδό Αρχιμανδρειού, της πιάτσας που βρίσκεται στην οδό Παλάσκα, της πιάτσας στην Ανατολή ενώ επεκτείνεται αυτή που βρίσκεται στα Σεισμόπληκτα και δημιουργείται νέα κοντά το λιμανάκι του Περαμάτος.

Σε όλες τις πιάτσες ορίζεται αριθμός θέσεων στάθμευσης ταξί, καθορίζεται η πρώτη θέση και τα σημεία όπου θα τοποθετηθούν στέγαστρα.

Αναλυτικά ο νέος χάρτης με τις πιάτσες ταξί και τις αλλαγές που επέρχονται έχει ως εξής:

1. Επί της οδού Αρχιμανδρειού: Καθορισμός πιάτσας πέντε (5) θέσεων ταξί στην οδό Αρχιμανδρειού. Οι θέσεις θα χωροθετηθούν στην δεξιά πλευρά του χώρου στάθμευσης κατά την φορά της κίνησης των οχημάτων.

2. Επί της οδού Ναπ. Ζέρβα: Καθορισμός πιάτσας δώδεκα (12) θέσεων ταξί στα δυτικά της νησίδας που χωρίζει την κίνηση της οδού Ναπολέοντος Ζέρβα από τον χώρο στάθμευσης και με κατεύθυνση ανατολική.

Οι επτά (7) θέσεις βρίσκονται στην αριστερή και οι υπόλοιπες οκτώ (8) στην δεξιά πλευρά του χώρου στάθμευσης κατά την φορά της κίνησης των οχημάτων. Οι θέσεις θα χωροθετηθούν με την ολοκλήρωση του έργου ανάπλασης του κοινόχρηστου χώρου.

3. Πλατεία Πάργης: Καθορισμός πιάτσας έξι (6) θέσεων ταξί μήκους 29,2 μέτρων νότια της νησίδας στην πλατεία Πάργης με ανατολική κατεύθυνση.

4. Επί της οδού Μπιζανίου: Καθορισμός πιάτσας οκτώ (8) θέσεων ταξί μήκους 40,6 μέτρων στην ανατολική πλευρά της οδού Μπιζανίου με βόρεια κατεύθυνση.

5. Λεωφ. Δωδώνης 33: Καθορισμός πιάτσας εννέα (9) θέσεων ταξί μήκους 45 μέτρων στην ανατολική πλευρά της λεωφόρου Δωδώνης με βόρεια κατεύθυνση.

6. Επί της οδού Κύργιου στην πλατεία Τζαβέλλα: Καθορισμός πιάτσας επτά (7) θέσεων ταξί μήκους 35 μέτρων στην βόρεια πλευρά της οδού Γ. Κύργιου με δυτική κατεύθυνση.

7. Επί της οδού 28ης Οκτωβρίου26: Καθορισμός πιάτσας πέντε (5) θέσεων ταξί μήκους 25 μέτρων στην δυτική πλευρά της οδού 28ης Οκτωβρίου(Παλλάδιο) με νότια κατεύθυνση.

8. Επί της οδού Στρατηγού Βογιάνου- Βοτανικός: Καθορισμός πιάτσας τεσσάρων (4) θέσεων ταξί μήκους 20 μέτρων στην βορινή πλευρά της λεωφόρου Βογιάνου με δυτική κατεύθυνση. Μεταξύ των θέσεων βρίσκονται είσοδοι κατοικιών.

9. Επί της οδού Σίνα: Καθορισμός πιάτσας τεσσάρων (4) θέσεων ταξί μήκους 20 μέτρων στην δυτική πλευρά της οδού Σίνα (πίσω είσοδος παλιού υπεραστικού ΚΤΕΛ) με βόρεια κατεύθυνση. Μεταξύ των θέσεων βρίσκεται είσοδος κατοικίας.

10. Επί της οδού Κ. Καραμανλή, πλατεία Νεομ. Γεωργίου (Κεντρική πύλη Κάστρου)
Καθορισμός πιάτσας επτά (7) θέσεων ταξί μήκους 36 μέτρων στα δυτικά της νησίδας που χωρίζει την κίνηση της Λεωφόρου Καραμανλή από διαμορφωμένο χώρο στάθμευσης και με κατεύθυνση βόρεια.

11. Επί της οδού Μητροπόλεως: Καθορισμός πιάτσας πέντε (5) θέσεων ταξί μήκους 25,1 μέτρων στην νότια πλευρά της οδού Μητροπόλεως, εντός του χώρου που ορίζεται από την νησίδα και με κατεύθυνση ανατολική.

12. Επί της οδού Ζωσιμαδών, πλατεία Γεωργ. Σταύρου (Γυαλί Καφενέ)
Καθορισμός πιάτσας τεσσάρων (4) θέσεων ταξί μήκους 20 μέτρων στην βορινή πλευρά της οδού Ζωσιμαδών με δυτική κατεύθυνση.

13. Δομπόλη 30 (είσοδος Δ.Ο.Υ. Ιωαννίνων): Καθορισμός πιάτσας τριών (3) θέσεων ταξί μήκους 15 μέτρων στην δυτική πλευρά της λεωφόρου Δομπόλη με νότια κατεύθυνση.

14. Λέανδρου Βρανούση (Κιάφα): Καθορισμός πιάτσας τριών (3) θέσεων ταξί μήκους 15 μέτρων στην βόρεια πλευρά της οδού Λ. Βρανούση με δυτική κατεύθυνση.

15. Άρη Βελουχιώτη (Περίβλεπτος): Καθορισμός πιάτσας τριών (3) θέσεων ταξί μήκους 15 μέτρων στην οδό Κυρίλλου Λουκάρεως. Οι θέσεις θα χωροθετηθούν με την ολοκλήρωση του έργου του κόμβου Εφύρας.

16. Μορδεχάϊ Φρεζή με λεωφόρο Γράμμου: Καθορισμός πιάτσας επτά (7) θέσεων ταξί μήκους 30 μέτρων στην νότια πλευρά της οδού Φρεζή με ανατολική κατεύθυνση.

17. Νοσοκομείο Χατζηκώστα: Καθορισμός πιάτσας πέντε (5) θέσεων ταξί μήκους 25 μέτρων στην βόρεια πλευρά της Οδού Μακρυγιάννη με δυτική κατεύθυνση, εκ των οποίων οι 3 θέσεις (15 μέτρα) βρίσκονται πριν την διάβαση πεζών και οι 2 θέσεις (10 μέτρα) μετά.

18. Σεισμόπληκτα: Καθορισμός πιάτσας επτά (7) θέσεων ταξί μήκους 37 μέτρων στην ανατολική πλευρά της οδού Σάββα Νικολάτου και στην βορινή πλευρά της οδού Κίτσιου. Στην οδό Σάββα Νικολάτου ορίζονται τέσσερεις (4) θέσεις μήκους 22 μέτρων εντός της διαμορφωμένης παρκίδας και στην οδό Κίτσιου τρείς (3) θέσεις μήκους 15 μέτρων.

19. Χρ. Μακρή – Αμπελόκηποι: Καθορισμός πιάτσας τριών (3) θέσεων ταξί μήκους 15 μέτρων επί της οδού Χρ. Μακρή στους Αμπελόκηπους, δεξιά της οδού με κατεύθυνσηπρος την οδό Μαρίκας Κοτοπούλη.

20. Υπεραστικό ΚΤΕΛ: Καθορισμός πιάτσας δεκαέξι (16) θέσεων ταξί στον κατάλληλα διαμορφωμένο χώρο εντός του σταθμού του ΚΤΕΛ στηνλεωφόρο Γεωργίου Παπανδρέου.

21. Δ.Κ. Ανατολής, οδός Ιωαννίνων: Καθορισμός πιάτσας πέντε (5) θέσεων ταξί μήκους 27,7 μέτρων στην ανατολική πλευρά της Οδού Ιωαννίνων με νότια κατεύθυνση.

22. Δ.Κ. Κατσικάς, οδός Μαβίλη: Καθορισμός πιάτσας τεσσάρων (4) θέσεων ταξί μήκους 20 μέτρων στην βόρεια πλευρά της Οδού Λορέντζου Μαβίλη με δυτική κατεύθυνση.

23. Δ.Κ. Πεδινής: Καθορισμός πιάτσας τεσσάρων (4) θέσεων ταξί μήκους 20 μέτρων στην ανατολική πλευρά της Δημοτικής οδού μεταξύ των Ο.Τ. 63 και 132 με βόρεια κατεύθυνση.

24. Δ.Κ. Περάματος
Καθορισμός πιάτσας τεσσάρων (4) θέσεων ταξί στο οριοθετημένο χώρο στάθμευσης (parking)που διαμορφώθηκε στον παραλίμνιο χώρο ανάπλασης του Περάματος.

Στέγαστρα αναμονής επιβατών θα τοποθετηθούν στις παρακάτω στάσεις ΤΑΞΙ:
• Πλατεία Πάργης, στην πλευρά του Ο.Τ. 145,
• Επί της οδού Μπιζανίου - Ο.Τ. 153α
• Νοσοκομείο Χατζηκώστα
• Δ.Κ. Κατσικάς, οδός Μαβίλη – Ο.Τ. Β80
• Δ.Κ. Πεδινής,
• Στην πιάτσα επί της οδού Ναπ. Ζέρβα, η τοποθέτηση θα εξεταστεί στα πλαίσια της μελέτης ανάπλασης του κοινόχρηστου χώρουτου Ο.Τ. 146α .
• Επί της οδού Κύργιου στην πλατεία Τζαβέλλα - Ο.Τ. 72, το υφιστάμενο στέγαστρο θα απομακρυνθεί καθώς δεν εξασφαλίζεται το πλάτος της ελεύθερης όδευσης πεζών.

Τα στέγαστρα θα έχουν την ίδια μορφή και διαστάσεις με τα αντίστοιχα στέγαστρα του αστικού ΚΤΕΛ, ενώ η τοποθέτησή τους θα γίνει με δαπάνη των σωματείων.
epiruspost
Share on Google Plus

About Epirus World

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου