Με λυτρωτή τον Κούτρη κέρδισε ο Ολυμπιακός | Epirus World

Με λυτρωτή τον Κούτρη κέρδισε ο Ολυμπιακός

Παρά το γεγονός ότι ο Τάκης Λεμονής παρουσίασε μία 11αδα με αρκετή... δημιουργία εντούτοις το πρώτο 25λεπτο των «ερυθρολεύκων» ναι μεν είχε κατοχή μπάλας αλλά δεν είχε απειλή προς την εστία του Επασί. Φορτούνης, Καρσελά, Μάριν και Ανσαριφάρντ δεν μπορούσαν να βρουν τον τρόπο ν' ανοίξουν την άμυνα του Λεβαδειακό. Παρά τις απουσίες ο Ανιγκό παρουσίασε γι' ακόμα ένα παιχνίδι ένα πολύ σφικτό σύνολο το οποίο έδειχνε πως μπορεί να αντεπεξελθεί σχετικά εύκολα στην πίεση του Ολυμπιακού.
Ομως μετά το 25' φαίνεται πως γύρισε το... τσιπάκι για τους «ερυθρόλευκους». Από εκείνο το σημείο έως και το τέλος του ημιχρόνου ο Ολυμπιακός πρόλαβε να φτιάξει 13 φάσεις για γκολ! Στο 25' ο Καρσελά αντί να πλασάρει αποφάσισε να πασάρει με αποτέλεσμα να κοντράρει η μπάλα στο πόδι του Φορτούνη. Στο 27' ο Φαβάρο έσωσε σίγουρο γκολ στη σέντρα του Ανσαριφάρντ. Στο 29' ο Επασί έβγαλε το πλασέ του Ταχτσίδη. Στο 31' ξανά ο Επασί έβγαλε το πλασέ του Ιρανού επιθετικού και ο Φορτούνης από μακριά έστειλε την μπάλα άουτ. Στο 32' ξανά ο Ανσαριφάρντ έστειλε την μπάλα άουτ και στο 34' ήταν η μεγαλύτερη ευκαιρία του Ολυμπιακού όταν μετά την σέντρα του Κούτρη ο Φορτούνης έκανε το πλασέ στη κίνηση αλλά έδιωξε ο Επασί.SUPERLEAGUE / ÏÓÖÐ - ËÅÂÁÄÅÉÁÊÏÓ / / (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: ÊÙÓÔÁÓ ÌÁÊÑÕÄÇÌÁÓ / EUROKINISSI)
Κι ενώ φαινόταν πως ο Λεβαδειακός θα έβρισκε πάλι τρόπο να κρατήσει το μηδέν ήρθε η εξαιρετική συνεργασία των παικτών του Ολυμπιακού στο 43'. Ο Ταχτσίδης έκανε την κάθετη στο Φορτούνη, αυτός με την πάσα στον Ζιλέ «κόλλησε» όλη την άμυνα του Λεβαδειακού και ο μέσος των «ερυθρολεύκων» με μία ντρίμπλα κι ένα πλασέ άνοιξε το σκορ!
Χάμενο πέναλτι, χαμένα τετ-α-τετ και γκολ ο Λεβαδειακός
Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε το δεύτερο ημίχρονο από εκεί που τελείωσε το πρώτο. Με τις μηχανές στο φουλ κέρδισε πέναλτι στο 52' (ο Τριποτσέρης έβγαλε εκτός πορείας τον Κούτρη) αλλά ο Φορτούνης έστειλε την μπάλα άουτ. Ενα χαμένο πέναλτι που δεν ήταν αρκετό για τον Ολυμπιακό ν' αλλάξει την διάθεσή του για να τελειώσει το παιχνίδι.
Ομως οι «ερυθρόλευκοι» δεν μπορούσαν να νικήσουν τον Επασί. Ειδικά ο Ανσαριφάρντ ο οποίος στο 55' έκανε τέλεια το πλασέ στη κίνηση αλλά ο γκολκίπερ του Λεβαδειακού το έβγαλε στη γωνία του και στο 61' έκανε διπλή επέμβαση. Πάλι στον Ιρανό που βγήκε τετ-α-τετ αλλά και στο ριμπάουντ που πήρε ο Ομάρ.
Κι ενώ ο Λεβαδειακός ήταν στα σχοινιά και δεχόταν το ένα κροσέ μετά το άλλο βρήκε κόρνερ. Και από το κόρνερ βρήκε και γκολ. Ο Σουμπίνιο το εκτέλεσε ο Γιακουμάκης πήρε την κεφαλιά (χωρίς καν να πηδήξει) κι έστειλε την μπάλα στα δίχτυα στο 68'. Ηταν τέτοιο το σοκ για τον Ολυμπιακό που θα μπορούσε να βρεθεί και πίσω στο σκορ στο 71' όταν μετά από εκτέλεση φάουλ ο Κούτρης έμεινε μόνος στην άμυνα και ο Λεβαδειακός έβγαλε αντεπίθεση με Γιουσούφ και Γιακουμάκη αλλά το πλασέ του τελευταίου το έβγαλε ο Προτό.
Η ρουκέτα του Κούτρη και το λάθος του Επασί
Από το 68' έως και το 82' ο Ολυμπιακός προσπαθούσε να διαχειριστεί το σοκ που υπέστη. Είχε 20 τελικές μέχρι το γκολ του Γιακουμάκη αλλά δεν μπορούσε να βρει γκολ. Και όσο τα λεπτά πέρναγαν το άγχος αυξανόταν. Μέχρι το 84'. Οταν ο Κούτρης αποφάσισε να πιάσει το δυνατό σουτ από τα 25 μέτρα απέναντι σ' έναν τερματοφύλακα που έδειχνε ανίκητος.
Κι όμως ο καλύτερος της αναμέτρησης μέχρι εκείνη την στιγμή δεν υπολόγισε σωστά την πορεία της μπάλας και δέχτηκε το γκολ που έκρινε και το παιχνίδι! Από (πολύ) ωραίος (πολύ) μοιραίος εξαιτίας ενός σουτ...
Οι συνθέσεις:
Ολυμπιακός (Τάκης Λεμονής): Προτό, Ομάρ, Μποτία, Σισέ, Κούτρης, Ζιλέ, Ταχτσίδης (77' Μάρτινς), Καρσελά (60' Σεμπά), Φορτούνης (80' Τζούρτζεβιτς), Μάριν, Ανσαριφάρντ
Λεβαδειακός (Ζοζέ Ανιγκό): Επασί, Λεονάρντο, Τριποτσέρης, Φαβάρο, Τσαμπούρης, Ζαραδούκας (58' Σουμπίνιο), Μητρόπουλος (89' Τόνι Σίλβα), Νουάνκο, Γιουσούφ, Μπελγκαζουανί, Γιακουμάκης
Πηγή: gazzetta.g
Share on Google Plus

About Epirus World

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου