Χωρίς οικοδομική άδεια το Γιαννιώτικο Σαλόνι! | Epirus World

Χωρίς οικοδομική άδεια το Γιαννιώτικο Σαλόνι!

Πριν καλά καλά λυθεί το ένα πρόβλημα, ανακύπτει ένα καινούριο... Αυτό συμβαίνει με το Γιαννιώτικο Σαλόνι, το οποίο έξι μήνες μετά την πολιτική λύση που δόθηκε με την παραχώρηση στο Δήμο, εξακολουθεί να βρίσκεται στην εγκατάλειψη.

Το κτίριο έχει τεράστιες ζημιές και μία πλήρη λεηλασία.

Όλοι ήλπιζαν ότι με την παραχώρηση στο Δήμο θα ξεκινούσε η αντίστροφη μέτρηση και το Γαννιώτικο Σαλόνι θα μετατρέπονταν και πάλι σε ένα στολίδι για την περιοχή.

Φαίνεται όμως ότι οι περιπέτειες θα κρατήσουν ακόμη πολύ. Κι αυτό γιατί όπως αποκαλύφθηκε στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, για το κτίριο, αυτό που χαρακτηρίζουμε όλοι αρχιτεκτονικό κόσμημα, δεν υπάρχει οικοδομική άδεια!

Η Δημοτική Σύμβουλος Γεωργία Γιώτη, υπεύθυνη για τα κληροδοτήματα, έκανε γνωστό ότι εδώ κι ένα μήνα ο Δήμος έχει καταθέσει τον φάκελο για την έκδοση της οικοδομικής άδειας στο δασαρχείο.

Ο Δήμος τελεί εν αναμονή της απόφασης του δασαρχείου, ώστε να μπορέσει να προχωρήσει την διαδικασία.

Σημειώνεται ότι η έκδοση της οικοδομικής άδειας αποτελεί προϋπόθεση ώστε να προχωρήσει οποιαδήποτε διαδικασία για την αξιοποίηση του κτιρίου. Αν αυτό δεν γίνει δεν μπορεί να υπάρξει υποβολή καμιάς πρότασης, όπως θα μπορούσε να γίνει στο πρόγραμμα του Υπουργείου Οικονομίας για την επανάχρηση και την αξιοποίηση δημοτικών ακινήτων.
epiruspost.gr
Share on Google Plus

About Epirus World

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου