Ενημερωτική εκδήλωση από την 8η Ταξιαρχία στην Πρέβεζα, για την πιθανότητα εύρεσης παλιών πυρομαχικών | Epirus World

Ενημερωτική εκδήλωση από την 8η Ταξιαρχία στην Πρέβεζα, για την πιθανότητα εύρεσης παλιών πυρομαχικών

Ενημερωτική εκδήλωση για τους κινδύνους αλλά και τις προφυλάξεις ασφαλείας που θα πρέπει να τηρούνται σε περίπτωση εύρεσης νάρκης ή άλλου είδους πολεμικού υλικού, πραγματοποίησε το πρωί της Τρίτης στην Πρέβεζα η 8η Μηχανοποιημένη Ταξιαρχία Πεζικού.



Όπως επισήμανε ο υπολοχαγός κ. Κωνσταντίνος Κλουκίνας τα περιστατικά στην Ήπειρο, ιδιαίτερα την Άνοιξη και το Καλοκαίρι, είναι σχεδόν καθημερινά αφού πολλοί πολίτες βρίσκουν νάρκες, χειροβομβίδες, όλμους, βλήματα και κάθε είδους πολεμικό υλικό σε ορεινούς κυρίως όγκους της Ηπείρου αλλά ακόμη και στα πιο απίθανα σημεία, όπως μέσα σε τοίχους παλιών κατοικιών.



Σύμφωνα με τον κ. Κλουκίνα ακόμη κι αν έχουν περάσει πολλές δεκαετίες και τα πυρομαχικά φαίνονται σκουριασμένα ή ανενεργά μπορεί να είναι το ίδιο επικίνδυνα με την πρώτη ημέρα που κατασκευάστηκαν και για το σκοπό αυτό αναφέρθηκε προφυλάξεις ασφαλείας που θα πρέπει να πάρει κάποιος σε περίπτωση που τα εντοπίσει.



Όπως επισήμανε, δεν μετακινούμε το αντικείμενο, δεν το περιεργαζόμαστε, ειδοποιούμε την Αστυνομία, σημαδεύουμε το σημείο ανεύρεσης, αφήνουμε το αντικείμενο να το χειριστούν αυτοί που έχουν εκπαιδευτεί για αυτό το σκοπό, δίνουμε τις απαραίτητες πληροφορίες για τη μορφολογία του εδάφους, για το σχήμα, το χρώμα, το μέγεθος και το υλικό κατασκευής του αντικειμένου αν είναι δυνατόν, ενώ τόνισε πως αυτό που αξίζει περισσότερο είναι η σωματική ακεραιότητα και η ζωή μας.



Ο κ. Κλουκίνας κάλεσε φορείς και πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και παρατηρητικοί και να καλούν την αστυνομία όποτε εντοπίζουν ένα αντικείμενο που μοιάζει με παλιό πυρομαχικό και να συνεργάζονται με τις αρμόδιες υπηρεσίες έτσι ώστε η διαδικασία εξουδετέρωσης να ολοκληρώνεται χωρίς προβλήματα και χωρίς να τίθενται σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές.
atpreveza.gr
Share on Google Plus

About Epirus World

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου