ΠΡΕΒΕΖΑ : Ομόφωνο ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου για την αναβάθμιση του τμήματος του ΤΕΙ | Epirus World

ΠΡΕΒΕΖΑ : Ομόφωνο ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου για την αναβάθμιση του τμήματος του ΤΕΙ

Ομόφωνο ψήφισμα το οποίο θα κατατεθεί στον αρμόδιο Υπουργό Παιδείας , σχετικά με την λειτουργία του τμήματος Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής του ΤΕΙ Ηπείρου στην Πρέβεζα και την προοπτική της συγχώνευσης του με το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, εξέδωσε το Δημοτικό Συμβούλιο Πρέβεζας κατά την διάρκεια της συνεδρίασης του την Δευτέρα 30 Οκτωβρίου.

Στρατηγικός στόχος σύμφωνα με τον κ. Μπαϊλη είναι η συγχώνευση του με το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων και η ποιοτική αναβάθμιση του σε Πανεπιστημιακή Σχολή η οποία θα λειτουργεί και θα έχει έδρα την Πρέβεζα, καθώς το συγκεκριμένο τμήμα έχει όλες τις προϋποθέσεις για μια τέτοια ποιοτική αναβάθμιση, αλλά και η ενίσχυση του και με επιπλέον σχολές, συναφείς με το τμήμα που λειτουργεί αυτή τη στιγμή.

Στην τοποθέτηση του ο Δήμαρχος Πρέβεζας έκανε μια μικρή αναφορά στα όσα ειπώθηκαν στην σύσκεψη που συγκάλεσε ο ίδιος με τους άμεσα εμπλεκόμενους φορείς την προηγούμενη Τετάρτη. Από την τοποθέτηση αυτή βγήκαν και ενδιαφέρουσες πληροφορίες , όπως το γεγονός ότι οι εγγεγραμμένοι φοιτητές ξεπερνούν  τους 1600 από τους οποίους οι 1000 φοιτούν κανονικά.

Το τμήμα του ΤΕΙ στην Πρέβεζα εχει 16 μόνιμους καθηγητές, περισσότερους από κάθε άλλο ΤΕΙ  και με εμβαδόν πάνω από 4 χιλιάδες τετραγωνικά , 10 αίθουσες διδασκαλίας, 3 αμφιθέατρα, 6 εργαστήρια ηλεκτρονικών υπολογιστών, αίθουσα συνεδριάσεων, οι κτιριακές του εγκαταστάσεις είναι από τις καλύτερες που υπάρχουν στην Ελλάδα, ενώ από το 2015 διαθέτει και μεταπτυχιακό πρόγραμμα.

Από την συζήτηση έγινε κατανοητό το γεγονός ότι οι φορείς δεν εφησυχάζουν ακόμα και μετά τις δηλώσεις του Υφυπουργού Παιδείας κ. Δημήτρη Μπαξεβανάκη στην Πρέβεζα, ο οποίος κατηγορηματικά ξεκαθάρισε ότι το τμήμα του ΤΕΙ που λειτουργεί στην Πρέβεζα θα συνεχίζει να λειτουργεί στην Πρέβεζα και διαμηνύεται προς πάσα κατεύθυνση, πως δεν πρόκειται να γίνει αποδεκτή καμία κατάργηση του τμήματος, βάση  ακαδημαϊκών κριτηρίων.

Κοινή συνισταμένη όλων των τοποθετήσεων ήταν και η επανασύσταση της επιτροπής παρακολούθησης του Δήμου για το ΤΕΙ, έτσι ώστε να μην προσπερνούν οι εξελίξεις τους αρμόδιους φορείς, όπως είχε συμβεί με την μεταφορά της έδρας πριν από περίπου 5 χρόνια.

Τέλος, ιδιαίτερη εντύπωση προκάλεσε η απουσία των κυρίως ενδιαφερομένων από την συζήτηση του θέματος στο Δημοτικό Συμβούλιο, που δεν είναι άλλοι από τους καθηγητές και τους μαθητές του τμήματος ΤΕΙ της Πρέβεζας
mypreveza.gr
Share on Google Plus

About Epirus World

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου