Λεβέντης: Δεν ζητώ εκλογές, ζητώ ευρεία κυβέρνηση | Epirus World

Λεβέντης: Δεν ζητώ εκλογές, ζητώ ευρεία κυβέρνηση

Την πρόταση του για την ανάγκη συναίνεσης και συνεννόησης των πολιτικών δυνάμεων και το σχηματισμό ευρείας κυβέρνησης από αυτή τη Βουλή, με ισχυρή κοινοβουλευτική πλειοψηφία, με εντολή, να μείνει η χώρα στο ευρώ και να προχωρήσει τις μεταρρυθμίσεις, κατέθεσε στη συνέντευξη του στη ΔΕΘ, ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης, ενώ έβαλε και κατά του δικομματισμού που «επιχειρείται να ξαναστηθεί, από τον ΣΥΡΙΖΑ και τη ΝΔ».
«Επιχειρείται από τον ΣΥΡΙΖΑ και από τη ΝΔ να ξαναστηθεί ένας δικομματισμός με κάθε τρόπο, με τα κανάλια, με τις δημοσκοπήσεις, με τις εφημερίδες» τόνισε ο κ. Λεβέντης και προσέθεσε: «Επιχειρείται, ξανά, να αναβιώσουν τα βαμπίρ και τα φαντάσματα. Αυτοί που πτώχευσαν τη χώρα είναι ξανά στο προσκήνιο με τον ένα, ή με τον άλλο τρόπο και προσπαθούν να χρησιμοποιήσουν την αμνησία μας και τη λήθη μας. Αυτό προσπαθούν να κάνουν. Δεν θα τους αφήσουμε», είπε ο κ. Λεβέντης.
Συμπλήρωσε ότι μέσα σε αυτό το σκηνικό η Ε.Κ. προσπαθεί να νικήσει «μια συνεχή ομοβροντία προπαγάνδας, ένθεν και ένθεν» και τόνισε: «Δεν θα τα καταφέρουν, όμως, γιατί ο ελληνικός λαός έχει αντιληφθεί ότι τα δύο αυτά κόμματα εκφράζουν το σάπιο και το παλιό».
Για τον πρωθυπουργό ο κ. Λεβέντης είπε ότι «προσπαθεί να σώσει, ότι μπορεί να σωθεί» και να διατηρηθεί στην εξουσία «ένα μήνα παραπάνω, δύο μήνες παραπάνω», «από τη μια είναι υπέρ της απλής αναλογικής και από την άλλη λέει "μόνος μου θα σώσω τη χώρα"», ενώ για την κυβέρνηση πρόσθεσε «από τη μια λένε ότι είναι υπέρ της ιδιωτικής πρωτοβουλίας και υπέρ των επενδύσεων και από την άλλη υπόσχονται θέσεις στο δημόσιο».
Απαντώντας σε σχετική ερώτηση του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων αν θεωρεί ότι αυτή η περίοδος είναι κατάλληλη για εκλογές και το ποια είναι ακριβώς η πρόταση του για τη διακυβέρνηση της χώρας ο πρόεδρος του κόμματος τόνισε:
«Εγώ δεν ζητώ εκλογές, εγώ πιστεύω ότι και αυτή η Βουλή μπορεί να φτιάξει μια κυβέρνηση, να πάρει 240 έδρες, η οποία κυβέρνηση θα έχει την εντολή να μείνει η χώρα στο ευρώ και επιτελέσουμε τις μεταρρυθμίσεις».
Share on Google Plus

About Epirus World

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου