Πεζοπορία στην καρδιά της Πίνδου - Θέα που κόβει την ανάσα | Epirus World

Πεζοπορία στην καρδιά της Πίνδου - Θέα που κόβει την ανάσα

Η μεγαλύτερη οροσειρά της Ελλάδας κυριαρχεί σε όλη σχεδόν τη δυτική Ελλάδα. Βουνά, κορυφές, υψίπεδα, κοιλάδες και φαράγγια διασχίζουν ουσιαστικά την ηπειρωτική Ελλάδα φτάνοντας σε μήκος τα 230 χιλιόμετρα και μέγιστο πλάτος τα 70.
Μικρότερες οροσειρές και βουνά, που χωρίζονται από χαράδρες ή κοιλάδες ποταμών, εναλλάσσονται και διαδέχονται το ένα το άλλο, διαμορφώνοντας τον πιο επιβλητικό ορεινό όγκο της Ελλάδας. Τα σημαντικότερα βουνά της Πίνδου είναι μεταξύ άλλων ο Σμόλικας, τα Τζουμέρκα, ο Γράμμος, τα Άγραφα, η Τύμφη. Στην οροσειρά της Πίνδου θεωρείται πως ανήκουν και βουνά της νοτιότερης Ελλάδας, όπως ο Παρνασσός και τα Βαρδούσια.
Στην καρδιά της μεγαλύτερης οροσειράς της Ελλάδας, η διαδρομή που καταγράφουν οι παρακάτω φωτογραφίες, ξεκινά από το χωριό Δίστρατο στη Σαμαρίνα, ανηφορίζει στην κορυφή του Σμόλικα και τερματίζει στο χωριό Πάδες, μέσα στην κοιλάδα του Αωού ποταμού.
Εικόνες που προκαλούν σεβασμό και δέος για το δημιούργημα αυτό της φύσης, απόλαυση για τις αισθήσεις και μια ανάσα βαθιά, ευεργετική και ζωοδόχος.(newsbeast.gr)
ΠΙΝΔΟΣΠΙΝΔΟΣΠΙΝΔΟΣΠΙΝΔΟΣΠΙΝΔΟΣΠΙΝΔΟΣΠΙΝΔΟΣΠΙΝΔΟΣ
Share on Google Plus

About Epirus World

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου