Οκτώ θάνατοι κάθε μέρα από οπιοειδή το 2016 - Η κρίση δημόσιας υγείας συνεχίστηκε και το 2017 | Epirus World

Οκτώ θάνατοι κάθε μέρα από οπιοειδή το 2016 - Η κρίση δημόσιας υγείας συνεχίστηκε και το 2017

Σε μάστιγα έχει εξελιχθεί στον Καναδά η χρήση οπιοειδών από την οποία το 2016 έχασαν τη ζωή τους συνολικά 2.800 άνθρωποι, κατά μέσο όρο πέθαιναν δηλαδή οκτώ κάθε μέρα.
Σύμφωνα με ανακοίνωση της κυβέρνησης η κρίση της δημόσιας υγείας έχει επιδεινωθεί το 2017. Οι μισοί και πλέον από τους θανάτους καταγράφηκαν στις δυτικές επαρχίες της Βρετανικής Κολομβίας και της Αλμπέρτας.
«Βρισκόμαστε μπροστά σε μια πολύ σοβαρή κρίση», δήλωσε η υπουργός Υγείας της ομοσπονδιακής κυβέρνησης Ζινέτ Πετιτπά-Τέιλορ κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε, διευκρινίζοντας ότι η κυβέρνηση πρέπει να είναι «έτοιμη για να αναλάβει δράση» σε «όλα τα επίπεδα» για να αντιμετωπιστεί αυτή η «τραγική κατάσταση».
Τους τρεις πρώτους μήνες του 2017 πάνω από 600 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, ένας αριθμός υψηλότερος σε σύγκριση με το αντίστοιχο διάστημα της προηγούμενης χρονιάς, και οι Αρχές προειδοποιούν ότι οι άνθρωποι που θα πεθάνουν από υπερβολική δόση θα ξεπεράσουν τους 3.000 φέτος.
Οι αριθμοί αυτοί συμπεριλαμβάνουν θανάτους από υπερβολική δόση λόγω της χρήσης φαρμακευτικών οπιοειδών, όπως η οξυκωδόνη, που συνταγογραφείται κυρίως ως ηρεμιστικό από τους γιατρούς στη βόρεια Αμερική, καθώς και άλλων ουσιών, όπως η φαιντανύλη, μια ουσία 100 φορές ισχυρότερη από τη μορφίνη που συχνά αναμιγνύεται με άλλα ναρκωτικά που διακινούνται στον δρόμο.
Ο αριθμός των θανάτων από υπερβολική δόση φαιντανύλης διπλασιάστηκε μέσα σε έναν χρόνο στον Καναδά και η κυβέρνηση διευκρίνισε ότι πάνω από τους οκτώ στους δέκα θανάτους οφείλονταν στην ανάμειξη αυτού του οπιοειδούς με άλλες ουσίες, κάτι που «δείχνει την περιπλοκότητα του προβλήματος με το οποίο είμαστε αντιμέτωποι», σύμφωνα με την υπουργό Υγείας το οποίο επικαλείται το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.
Μπροστά στην κρίση των θανάτων που συνδέονται με τη χρήση οπιοειδών, η οποία μαίνεται εδώ και μήνες στον Καναδά και στις ΗΠΑ, η καναδική κυβέρνηση ανακοίνωσε επίσης ότι θα δαπανήσει 7,5 δισ. καναδικά δολάρια (5,2 εκατ. ευρώ) στην έρευνα για το φαινόμενο, το οποίο οι ομοσπονδιακές αρχές θεωρούν ήδη από τον Φεβρουάριο «εθνική κρίση δημόσιας υγείας».
Share on Google Plus

About Epirus World

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου