Καλύτερη η εικόνα στη Ζάκυνθο, παραμένει ο κίνδυνος αναζωπυρώσεων | Epirus World

Καλύτερη η εικόνα στη Ζάκυνθο, παραμένει ο κίνδυνος αναζωπυρώσεων

Καλύτερη εικόνα παρουσιάζει η πυρκαγιά στη Ζάκυνθο, καθώς δεν υπάρχουν ενεργά μέτωπα. Ωστόσο, ο κίνδυνος αναζωπυρώσεων δεν έχει ακόμη εξαλειφθεί, γι’ αυτό και όλες οι δυνάμεις κατάσβεσης συνεχίζουν να παραμένουν στην ευρύτερη περιοχή, σε πλήρη ανάπτυξη.
Σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία, συνολικά στην κατάσβεση λαμβάνουν μέρος 156 πυροσβέστες με 57 οχήματα και 32 άτομα πεζοπόρο. Από αέρος συνδράμουν τις επίγειες δυνάμεις ικανός αριθμός εναερίων μέσων.
H κατάσταση παραμένει ιδιαίτερα δύσκολη, καθώς η πυρκαγιά έχει πολύ μεγάλη έκταση και περίμετρο.
Να σημειωθεί ότι στις 15:45 σήμερα, στην περιοχή Βολίμες Ζακύνθου εκδηλώθηκε νέα εστία πυρκαγιάς σε δασική έκταση η οποία αντιμετωπίστηκε άμεσα.
Κατά τη διάρκεια του τελευταίου 12ώρου και συγκεκριμένα από 06:00 έως 18:00 εκδηλώθηκαν 18 δασικές πυρκαγιές. Οι περισσότερες από αυτές τέθηκαν άμεσα υπό έλεγχο στο αρχικό στάδιο.

Τόσκας: Δεν έχω αμφιβολία ότι στη Ζάκυνθο «χτύπησαν» εμπρηστές

«Είναι κοινή αντίληψη ότι οι περισσότερες πυρκαγιές έχουν σχέση με εμπρησμούς. Δεν έχω καμία αμφιβολία ότι στη Ζάκυνθο "χτύπησαν" εμπρηστές», τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας.
Μιλώντας στον Rea FM αποκάλυψε ότι «υπάρχουν αναφορές από κλιμάκιο της ΕΛΑΣ που κάνει έρευνες στην περιοχή». «Ψάχνουμε αυτούς που τις έβαλαν, τους εμπρηστές, υπάρχουν συμφέροντα, για οικοπεδικούς λόγους. Δεν είμαστε αφελείς να μην το γνωρίζουμε. Τα ψάχνουμε. Δεν θα το αφήσουμε έτσι, όσος καιρός κι αν περάσει. Και οι φωτιές σε Κάλαμο, Σαρωνίδα και Άλσος Βεΐκου οφείλονται σε εμπρησμούς», τόνισε ο κ. Τόσκας.
Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, αναφέρθηκε και στις ελλείψεις σε εναέρια πυροσβεστικά μέσα υπογραμμίζοντας «η διαθεσιμότητα των Canadair είναι 9 με 10 κάθε μέρα από τα 13 που διαθέτει η χώρα. Δυστυχώς τις περισσότερες ημέρες έχουμε 7 αεροσκάφη. Έχουμε φτάσει και στα 6». Πάντως επεσήμανε ότι στην πυρκαγιά της Ζακύνθου «τα εναέρια μέσα ανταποκρίθηκαν άμεσα, μέσα σε 20 λεπτά».
Παράλληλα χαρακτήρισε «τεράστιο ψέμα ότι υπάρχουν ελλείψεις υλικοτεχνικής υποδομής των πυροσβεστών».
Share on Google Plus

About Epirus World

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου