Παπανικολάου: Τα μεγάλα λόγια δεν φέρνουν αποτελέσματα | Epirus World

Παπανικολάου: Τα μεγάλα λόγια δεν φέρνουν αποτελέσματα

Κανονικά συνεχίζει την προετοιμασία της η Εθνική Ανδρών, ενόψει των φιλικών που έρχονται (από 07/08), αλλά και του Eurobasket (31/08-17/09), ενώ έκανε και την επίσημη φωτογράφισή της στο ΟΑΚΑ.
Οι παίκτες του Κώστα Μίσσα, έχοντας γίνει ένα ωραίο παρεάκι, ανεβάζουν... στροφές κάθε ημέρα, για να φτάσουν σιγά σιγά τον στόχο τους, ο οποίος είναι να κάνει η Ελλάδα αισθητή την παρουσία της στην ευρωπαϊκή διοργάνωση και - γιατί όχι; - να φέρει κι ένα μετάλλιο!
Ο Κώστας Παπανικολάου μίλησε στο gazzetta.gr, δήλωσε ικανοποιημένος από το πρώτο στάδιο της προετοιμασίας στο Καρπενήσι κι εξέφρασε την ανυπομονησία του για τις φιλικές αναμετρήσεις, αρχής γενομένης από το τουρνουά της Πάτρας (07-08/08).
«Η πρώτη φάση της προετοιμασίας είναι μια περίοδος αναπροσαρμογής για όλους. Να εγκλιματιστούμε ξανά και να βρούμε τα πατήματά μας, μετά από ένα μικρό διάστημα διακοπών. Πήγαν όλα πολύ καλά! Υπάρχει πολλή διάθεση, όρεξη και ενέργεια από όλα τα παιδιά να συνεργαστούμε και να δουλέψουμε σκληρά, κάτι το οποίο είναι σημαντικό. Τώρα θα περάσουμε στην δεύτερη φάση και στην ουσία τώρα αρχίζει η σκληρή δουλειά. Έχουμε τα φιλικά και θα βγάλουμε πράγματα στο παρκέ, για να έχουμε εικόνα τι γίνεται. Όλοι είμαστε ενθουσιασμένοι και περιμένουμε πως και πως τους πρώτους αγώνες. Θα προετοιμαστούμε ανάλογα», είπε αρχικά ο παίκτης του Ολυμπιακού.
Τι στυλ παιχνιδιού, όμως, μπορεί να περιμένει ο κόσμος από τους διεθνείς μας; Ο 27χρονος φόργουορντ εξήγησε πως αυτό θα είναι πιο γρήγορο, αλλά θα πρέπει να γίνουν οι πρώτοι αγώνες, για να καταλήξει η ομάδα σε συμπεράσματα. «Λίγο πολύ, αν δεις το ρόστερ, έχουμε μια ομάδα με περισσότερη αθλητικότητα, με διαφορετικό στυλ μπάσκετ, πιο γρήγορο. Σίγουρα είναι κάτι που θέλουμε να εκμεταλλευτούμε, αλλά αυτά είναι οι μεγάλες λεπτομέρειες, που θα αρχίσουμε να τις δουλεύουμε από τώρα. Στο Καρπενήσι βάλαμε τις βάσεις και πλέον θα αρχίσουμε να αναλύουμε το παιχνίδι μας. Με την εικόνα που θα έχουμε από τα φιλικά, θα βλέπουμε τι μπορούμε να βελτιώσουμε, τι να κάνουμε καλύτερα, τι πρέπει να σταματήσουμε. Υπάρχουν πολλά πράγματα που μπορείς να δεις. Είμαι σίγουρος πως όλο το προπονητικό τιμ θα έχει την διάθεση να βρει τον καλύτερο τρόπο κι εμείς την διάθεση να τα βγάλουμε όλα αυτά στο παρκέ».
Σχετικά με τους παίκτες που είναι ένα... μίγμα από ΝΒΑ, Ευρώπη και Ελλάδα, αυτό δεν φαίνεται να είναι πρόβλημα. «Όπως προείπα, όταν υπάρχει διάθεση και θέληση, θα υπάρχει και καλό κλίμα και όρεξη για δουλειά και βρίσκεις τη χρυσή τομή, για να έρθει ένα όμορφο αποτέλεσμα. Όλα τα παιδιά εδώ έχουν τρομερή δίψα για διάκριση και να καταφέρουμε κάτι καλό για τη χώρα μας».
Πρίντεζης, Μπουρούσης και Καλάθης είναι οι... βετεράνοι της «επίσημης αγαπημένης» και δίπλα τους έχουν νέα παιδιά, τα οποία θα αποτελέσουν την νέα «φουρνιά», όταν αυτοί αποχωρήσουν, ενώ είναι και άλλοι στη σειρά. Ποια η άποψη του Παπανικολάου; «Με το ταλέντο που ήδη υπάρχει και με αυτό που ακολουθεί από τους Νέους και τους Εφήβους, που το αποδεικνύουν σε κάθε αγώνα και τουρνουά, θα υπάρχει και μια συνέχεια για την Εθνική Ομάδα. Αυτό είναι πάρα πολύ σημαντικό! Κι όταν βλέπεις να υπάρχει αυτό από πίσω, τότε αυτό σε κάνει πολύ χαρούμενο και αισιόδοξο για το μέλλον».
Όσο για το μετάλλιο και αν υπάρχει πίεση γι' αυτό; Τα πολλά λόγια είναι φτώχεια για τον Τρικαλινό αθλητή, ο οποίος τόνισε πως θα μιλήσουν οι πράξεις από μόνες τους. «Δεν είναι θέμα πίεσης. Σίγουρα υπάρχει πολύ ταλέντο, το οποίο μπορεί να μας φτάσει εκεί. Απλά τα μεγάλα λόγια δεν σου φέρνουν αποτελέσματα. Αυτά έρχονται μέσα στο παρκέ. Το θέμα είναι να δείξουμε αυτή τη θέληση και τη δίψα μέσα στο γήπεδο και να αποδείξουμε από τις 31 Αυγούστου μέχρι τις 17 Σεπτεμβρίου ότι μπορούμε να καταφέρουμε κάτι καλό. Στα λόγια δεν έχω να πω κάτι για μετάλλιο. Αν τα βγάλουμε όλα όπως πρέπει μέσα στο παρκέ, τότε, ναι, θα μπορούμε να καταφέρουμε κάτι. Αλλά ακόμα είναι πολύ νωρίς να μιλάμε γι' αυτό».
Share on Google Plus

About Epirus World

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου