Βελτιώνεται η εικόνα της φωτιάς που μαίνεται στα Κύθηρα | Epirus World

Βελτιώνεται η εικόνα της φωτιάς που μαίνεται στα Κύθηρα

Λίγο καλύτερη είναι σήμερα η εικόνα από τη μεγάλη πυρκαγιά που μαίνεται για δύο 24ωρα στα Κύθηρα, τα οποία κηρύχθηκαν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης για έξι μήνες.
Όπως δήλωσε στην ΕΡΤ ο ΓΓ Πολιτικής Προστασίας, αυτή την ώρα υπάρχει μόνο ένα ενεργό μέτωπο στα ΝΔ του νησιού, τονίζοντας ωστόσο, πως Κύθη Ο κ. Καπάκης επισήμανε πως στο νησί βρίσκονται σχεδόν όλα τα εναέρια μέσα κατάσβεσης και ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις απ` όλη την Ελλάδα, σημείωσε πως δεν υπήρξαν ζημιές στα σπίτια των οικισμών από τους οποίους η φωτιά πέρασε δίπλα, ενώ είπε ότι υπάρχουν κάποια προβλήματα στην ηλεκτροδότηση και την υδροδότηση που αντιμετωπίζονται.
Μαύρη μέρα για τα Κύθηρα χαρακτήρισε τη σημερινή ο δήμαρχος του νησιού, Ευστράτιος Χαρχαλάκης, επίσης μέσω της ΕΡΤ, και τόνισε πως έχουν καεί πάνω από 15.000 στρέμματα δασικής έκτασης και χαμηλής βλάστησης, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο εμπρησμού.
Στο έργο της κατάσβεσης συμμετέχουν τρία πυροσβεστικά αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο. Επίσης 64 πυροσβέστες με 25 οχήματα, 57 άτομα πεζοπόρο, βυτιοφόρα οχήματα και χωματουργικά μηχανήματα.
Να υπάρξει κάθε δυνατή προσπάθεια για την κατά το δυνατόν ταχύτερη κατάσβεση της πυρκαγιάς ζήτησε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, στις συνομιλίες που είχε με τον αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη, την περιφερειάρχη Αττικής και τον αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος.
Share on Google Plus

About Epirus World

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου