Τα ρεκόρ του Valentino Rossi | Epirus World

Τα ρεκόρ του Valentino Rossi

Ο Valentino Rossi ξαναγράφει τα βιβλία της ιστορίας μετά την πρόσφατη επικράτησή του στην Ολλανδία. Με τη νίκη του στο Assen την Κυριακή που μας πέρασε, ο Valentino Rossi έγινε ο γηραιότερος νικητής στην εποχή του MotoGP.
Με την 115η επικράτησή του, ο Vale ξεπέρασε τους Troy Bayliss και Nello Pagani στον πίνακα με τους πιο μεγάλους σε ηλικία νικητές όλων των εποχών.
vlknrro2
Μ' αυτόν τον τρόπο πήρε το ρεκόρ του πιο «ηλικιωμένου» νικητή στη σύγχρονη εποχή του MotoGP από τον Troy Bayliss.
Ο τελευταίος ήταν 37χρ και 213ημ όταν το 2006 κέρδιζε για τελευταία φορά στην Valencia, με τον Valentino να ήταν 38χρ και 129ημ όταν επικράτησε στο Assen το 2017.
vlknrro3
Στη σχετική λίστα όλων των εποχών, ο Valentino σκαρφάλωσε στην 7η θέση, με το ρεκόρ του Fergus Anderson (1ος στη λίστα) να μοιάζει απίθανο να καταρριφθεί, όπως αναφέρει το www.motograndprix.gr.
Ο Βρετανός αναβάτης, είχε κερδίσει στο Montjuich της Ισπανίας το 1953, τρία χρόνια πριν σκοτωθεί. Όταν κέρδισε στην Ισπανία για τελευταία φορά, ο Fergus Anderson ήταν ηλικίας 44 χρονών και 237 ημερών!
Πέρα από το γεγονός ότι ο Valentino Rossi έγινε ο μεγαλύτερος σε ηλικία αναβάτης που κερδίζει σε αγώνα MotoGP, παρακάτω μπορούμε να δούμε και μερικά άλλα ρεκόρ του Ιταλού.
vlknrro4
- Έγινε ο γηραιότερος αναβάτης που κερδίζει στη μεγάλη κατηγορία, από το 1977 και τη νίκη του Jack Findlay στα 500cc στον Αυστριακό αγώνα του Salzburgring.
- Είναι ο πρώτος αναβάτης στην ιστορία, που έχει νικηφόρα καριέρα για πάνω από 20 χρόνια! Η διαφορά ανάμεσα στην πρώτη του νίκη, στο Brno το 1996 (125cc) και την τελευταία του, είναι 20χρ και 311 ημέρες. Ο πιο κοντινός του «αντίπαλος» είναι ο Loris Capirossi με διάστημα 17χρ και 49ημ ανάμεσα στην πρώτη και την τελευταία του νίκη.
- Αναφορικά με τη μεγάλη κατηγορία και μόνο, ο Valentino Rossi διεύρυνε τη διαφορά του από την πρώτη στην τελευταία του νίκη, στα 16χρ και 351ημ. Ο πλησιέστερος «αντίπαλός» του είναι ο Alex Barros με διάστημα 11χρ και 204ημ.
- Η νίκη του στο Assen ήρθε τρεις ημέρες πριν συμπληρωθούν 20 χρόνια από την πρώτη του νίκη στο Assen! Μέχρι και πριν το Assen, το μεγαλύτερο χρονικό διάστημα ανάμεσα στην πρώτη και την τελευταία νίκη ενός αναβάτη σε μια συγκεκριμένη πίστα, ήταν τα 15χρ του Angel Nieto στο Le Mans. O Nieto κέρδισε πρώτα το 1970 στα 80cc και μετά πάλι στα 80cc το 1985!
vlknrro5vlknrro6vlknrro7vlknrro8vlknrro9vlknrro10

Share on Google Plus

About Epirus World

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου