Πιθανή η αποχώρηση του Σίλβερστοουν από τη Formula 1 | Epirus World

Πιθανή η αποχώρηση του Σίλβερστοουν από τη Formula 1

Το 2010 ο Σύλλογος Βρετανών Οδηγών Αγώνων (British Racing Drivers' Club) υπέγραψε νέο συμβόλαιο με τον Μπέρνι Έκλεστοουν, ώστε να φιλοξενεί αγώνες της Formula1 μέχρι και το 2027. Όμως, τότε το κόστος διεξαγωγής ενός γκραν πρι ήταν συνολικά 12 εκατομμύρια λίρες.
Με αύξηση 5% κάθε χρόνο, το... μπουγιουρντί θα πάει στα 26 εκ. λίρες μέχρι εκείνη τη χρονιά. Γεγονός που βάζει σε σκέψεις το BRDC να ενεργοποιήσει τη ρήτρα διακοπής του συμβολαίου, ώστε η θρυλική πίστα να διεξάγει αγώνες μέχρι και το 2019.
«Είναι πολύ πιθανό να ενεργοποιήσουμε τη ρήτρα διακοπής. Είναι πολύ νωρίς για τη Liberty. Δεν ξέρουν ποιους αγώνες θέλουν να κρατήσουν στο καλεντάρι. Για παράδειγμα, ο Τσέις (Κάρεϊ) δεν έχει βρεθεί ποτέ σε Γκραν Πρι στο Σίλβερστοουν. Δεν είναι λάθος της Liberty. Θα ήθελαν να βοηθήσουν, αλλά είναι πολύ μικρό το χρονικό διάστημα και πρέπει να καθίσουμε μαζί τους ξανά για να κάνουμε τα σχέδια για το μέλλον», δήλωσε ο διευθυντής του BRDC, Φίλιπ Γουόκερ.
Έτσι, φαίνεται ότι το Σίλβερστοουν, που ήταν το σιρκουί, απ' όπου ξεκίνησε η ιστορία της F1, θα αποτελέσει παρελθόν, τη στιγμή που οι νέοι ηγέτες του σπορ, η Liberty Media, έχουν σκοπό να φέρουν στο... φως έναν αγώνα στη Μεγάλη Βρετανία, μεν, αλλά στους δρόμους του Λονδίνου, σε στιλ Μόντε Κάρλο.
Share on Google Plus

About Epirus World

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου