Ρωσικά βομβαρδιστικά χτύπησαν το Ισλαμικό Κράτος με νέο πύραυλο κρουζ | Epirus World

Ρωσικά βομβαρδιστικά χτύπησαν το Ισλαμικό Κράτος με νέο πύραυλο κρουζ

Ρωσικά στρατηγικά βομβαρδιστικά προχώρησαν σε πλήγματα στόχων που ανήκαν στο Ισλαμικό Κράτος στη Συρία, χρησιμοποιώντας τον πλέον σύγχρονο πύραυλο κρουζ στο ρωσικό οπλοστάσιο, τον X-101 στρατηγικό πύραυλο κρουζ. Αποθήκες οπλισμού και κέντρα διοίκησης του ISIS καταστράφηκαν.
Τα στρατηγικά βομβαρδιστικά Tu-95 της Ρωσίας χτύπησαν στόχους που βρίσκονταν στις περιοχές της Χάμα και της Χομς. «Τρεις μεγάλες αποθήκες όπλων και πυρομαχικών μαζί με κέντρο διοίκησης κοντά στην πόλη Ακερμπάτ καταστράφηκαν» αναφέρει η σχετική ανακοίνωση της ρωσικής αεροπορίας.
Ο νεώτερος αερομεταφερόμενος στρατηγικός πύραυλος κρουζ της Ρωσίας με την ονομασία Χ-101 που χρησιμοποιήθηκε στα πλήγματα έχει δραστικό βεληνεκές 4.500 χιλιόμετρα ενώ διαθέτει και στελθ χαρακτηριστικά και τα πλήγματα έγιναν από αποστάσεις 1.000 χιλιομέτρων. Τα ΤU-95 απογειώθηκαν από βάση στην νότια Ρωσία και έφτασαν με εναέριο ανεφοδιασμό στη Συρία
Μαχητικά Su-35 από την ρωσική βάση του Χμέιμιμ παρείχαν υποστήριξη και κάλυψη στα στρατηγικά βομβαρδιστικά. Σύμφωνα με την Μόσχα όλα τα αεροσκάφη επέστρεψαν στις βάσεις τους μα ασφάλεια. Στον συγκεκριμένο πύραυλο μπορεί να τοποθετηθεί σύμφωνα με τον ρωσικό τηλεοπτικό σταθμό RT και πυρηνική κεφαλή, οπότε αλλάζει και η ονομασία του σε Χ-102.
Share on Google Plus

About Epirus World

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου