ΓΙΑΝΝΕΝΑ-Οι ομογενείς της Αυστραλίας,στηρίζουν το έργο του "καλόγερου του λαού" στο θρυλικό μοναστήρι της Ντουραχάνης | Epirus World

ΓΙΑΝΝΕΝΑ-Οι ομογενείς της Αυστραλίας,στηρίζουν το έργο του "καλόγερου του λαού" στο θρυλικό μοναστήρι της Ντουραχάνης

Στην Ιερά Μονή Δουραχάνης, παραδόθηκε και φέτος,βοήθεια από το μακρινό Σίδνεϊ της Αυστραλίας! Ο διευθυντής του ραδιοφωνικού σταθμού 2mm Γιάννης Μεραύγολου,διοργάνωσε ραδιομαραθώνιο αγάπης και οι  Έλληνες ομεγενείς,στήριξαν και φέτος,με τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης, τη Μονή Ντουραχάνης και  τον παπα-Θανάση, που πρόσφερε και συνεχίζει να προσφέρει καθημερινά την βοήθεια όπου χρειάζεται σε αναξιοπαθούντες Ηπειρώτες και σε 144 παιδιά που φιλοξενούνται στο ίδρυμα που ο ίδιος με προσωπική εργασία και την αγάπη των συμπολιτών μας,ίδρυσε εδώ και πολλά χρόνια.

Σημαντικό έργο
Πρόκειται για ένα οικοτροφείο- καταφύγιο, ένα Δημοτικό Σχολείο και ένα Γυμνάσιο, που λειτουργούν με πολύ κόπο αλλά ισχυρή θέληση, σε χώρο δίπλα από τη Μονή και προσφέρουν τη ζεστασιά και τη φροντίδα σε παιδιά, ηλικίας 6 έως 18 ετών.Στις εγκαταστάσεις λειτουργούν, επίσης, βιβλιοθήκες, αναγνωστήρια, αίθουσες ψυχαγωγίας. Εκεί βρίσκουν φαγητό, ύπνο, εκπαίδευση, στοργή και αγάπη, εκατοντάδες άνθρωποι που το έχουν ανάγκη.Το εργαστήρι της αγιογραφίας, ο ραδιοφωνικός σταθμός και το λαογραφικό μουσείο, μεγιστοποιούν το έργο των ανθρώπων του Μοναστηριού, που δεν είναι άλλοι από τους εθελοντές συνεργάτες του Γέροντα, οι οποίοι αφιέρωσαν τη ζωή τους, στην προσφορά και την αγάπη για τον συνάνθρωπο.Ο Γέροντας της Ντουραχάνης, στην αντίπερα όχθη της Παμβώτιδας, αντικριστά με τα τζαμιά του κάστρου των Ιωαννίνων, λιθαράκι λιθαράκι έχτισε τη μικρή, αλλά μεγάλη σε συμβολισμό, κοινωνία προσφοράς, εθελοντισμού και αγάπης.Δάσκαλοι, καθηγητές, εργάτες, μάγειροι, απλοί πολίτες, προσφέρουν καθημερινά, ακούραστα τις υπηρεσίες τους.Το κοινωνικό τους έργο φτάνει ακόμη και στα κρατητήρια της Αστυνομικής Δ/νσης Ιωαννίνων, καθώς καθημερινά εξασφαλίζουν φαγητό για τους κρατούμενους. Στην παράδση της βοήθειας απο τους ομογενείς στη Ντουραχάνη, παραβρέθηκε και ο αντιδήμαρχος Ιωαννίνων Παντελής Κολόκας,ενώ τον Γιάννη Μεραύογλου που δεν κατάφερε φέτος να βρεθεί στην Ελλάδα,εκπροσώπησε η  Κατερίνα Ελευθεριάδου.
Share on Google Plus

About konmpel

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου