Πρόταση Πολιτιστικού συλλόγου Πρέβεζα: Δημιουργία γλυπτού έργου, αφιερωμένο στον ποιητή, Κώστα Καρυωτάκη | Epirus World

Πρόταση Πολιτιστικού συλλόγου Πρέβεζα: Δημιουργία γλυπτού έργου, αφιερωμένο στον ποιητή, Κώστα Καρυωτάκη

Την Πρόταση των μελών του Πολιτιστικού Συλλόγου <ΠΡΕΒΕΖΑ>, Δημητρίου Κατηνιώτη και Πολυξένης Μπάρκα, με σκοπό την δημιουργία γλυπτού έργου αφιερωμένο στον ποιητή Κώστα Καρυωτάκη, έκανε ΟΜΟΦΩΝΑ αποδεκτή το Διοικητικό Συμβούλιο του Πολιτιστικού Συλλόγου <ΠΡΕΒΕΖΑ> και με έγγραφό του την κοινοποίησε στο Τμήμα Πολιτισμού του Δήμου Πρέβεζας, προκειμένου να γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες για την προώθηση και υλοποίησή της.

Η πρόταση τους αφορά την κατασκευή και τοποθέτηση ενός γλυπτού έργου σε φυσική κλίμακα , που θα απεικονίζει την μορφή του Κώστα Καρυωτάκη καθήμενου και θα παραπέμπει στο γεγονός της τελευταίας του στάσης στο ιστορικό καφενείο ¨Ουράνιος κήπος¨ στην περιοχή <Βρυσούλα> , λίγο πριν την απονενοημένη πράξη την 21η Ιουλίου 1928.
Ο εν λόγω χώρος ενδείκνυται για την τοποθέτηση του γλυπτού, αφού προηγηθούν όλες οι απαραίτητες εργασίες ανάπλασής του.

Σκοπός του καλλιτεχνικού και πολιτιστικού αυτού έργου είναι η με κάθε δυνατό τρόπο συμβολή όλων μας σε δράσεις που προάγουν και βελτιώνουν το πολιτιστικό και πνευματικό επίπεδο της πόλης μας και ταυτόχρονα δημιουργούν συνθήκες θετικής προβολής και ανάπτυξης.

Προτείνεται καλλιτεχνικά η προσέγγιση να γίνει στο ύφος της ακόλουθης φωτογραφικής σύνθεσης.



Πρόταση δημιουργίας γλυπτού του Κ. Καρυωτάκη κατά το πρότυπο του Φ. Πεσσόα.

Το Δ.Σ. του Πολιτιστικού Συλλόγου "ΠΡΕΒΕΖΑ"
Πηγή: tomistinenimerosi
Share on Google Plus

About konmpel

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου