4ο Γυμνάσιο Πρέβεζας - Με μεγάλη επιτυχία η παρουσίαση των δράσεων και των προγραμμάτων για το σχολικό έτος 2016-17 | Epirus World

4ο Γυμνάσιο Πρέβεζας - Με μεγάλη επιτυχία η παρουσίαση των δράσεων και των προγραμμάτων για το σχολικό έτος 2016-17

Με μεγάλη επιτυχία και τη συμμετοχή μαθητών , γονέων και εκπαιδευτικών του σχολείου μας πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 29 Μαΐου στο χώρο εκδηλώσεων του 4ου Γυμνασίου Πρέβεζας η παρουσίαση των δράσεων και των προγραμμάτων για το σχολικό έτος 2016-17 . Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία της η εντεταλμένη σύμβουλος για θέματα πολιτισμού και Πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας , κ. Ρίτσα Αγγέλη . Περιβάλλον , πολιτισμός και etwinning είχαν την τιμητική τους με τους μαθητές να καταχειροκροτούνται.
Η Α΄ τάξη παρουσίασε τα πολιτιστικά προγράμματα:
Α) «Μνημεία και αγάλματα της πόλης μας» . Τα παιδιά ξεκίνησαν έναν περίπατο στα γλυπτά της πόλης μας και μέσα από τις ιστορίες που αυτά αφηγήθηκαν ,για πρόσωπα και γεγονότα του παρελθόντος γνώρισαν καλύτερα την ιστορία της πόλης. 
Β) «Αρχαία θέατρα: Από την Κασσώπη στη Νικόπολη». Οι μαθητές  γνώρισαν και μελέτησαν τα δύο θέατρα ,εστίασαν στις ομοιότητες και τις διαφορές τους στα σχέδια και τα υλικά κατασκευής τους και με εκπαιδευτικές επισκέψεις στην Κασσώπη ,στη Νικόπολη και στους Δελφούς θαύμασαν από κοντά τα αρχαία θέατρα.














Η Β΄ τάξη παρουσίασε :
  α) το πολιτιστικό πρόγραμμα: «Αφιέρωμα στον ελληνικό κινηματογράφο». Τα παιδιά της Β΄, αλλά και μερικά από την Α΄ και τη Γ΄ τάξη , προσέγγισαν παλιές αγαπημένες ταινίες του ασπρόμαυρου ελληνικού κινηματογράφου και παρουσίασαν ορισμένα αποσπάσματα από αυτές σε μία μουσικοχορευτική θεατρική παράσταση. Γέλιο ,χαρά ,ενθουσιασμός ,αυτοέκφραση για τους νεαρούς μαθητές ……θαυμασμός ,νοσταλγία και γλυκές αναμνήσεις για τους θεατές.
 β) το περιβαλλοντικό πρόγραμμα: «Βιωματική μάθηση στα ορεινά μονοπάτια της Πίνδου-Σκι στη Βασιλίτσα». Οι μαθητές  με την επίσκεψή τους στη Βασιλίτσα είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν την ορεινή διαβίωση, να περιηγηθούν σε ορεινά μονοπάτια και να ασχοληθούν με το σκι.
Η Γ΄ τάξη παρουσίασε το πρόγραμμα  e-twinning « Out of the box»













Το πρόγραμμα σχεδιάστηκε από τους συντονιστές εκπαιδευτικούς 5 συνεργαζόμενων σχολείων από τις χώρες :Ελλάδα, Πορτογαλία, Κροατία, Ισπανία και Ιταλία. Αποτέλεσε  μια εξαιρετική ευκαιρία να βελτιώσουν οι μαθητές  τις δημιουργικές τους δεξιότητες, να χρησιμοποιήσουν τη φαντασία τους, να ενισχύσουν την προφορική και γραπτή τους επίδοση στην αγγλική γλώσσα, να εκφραστούν καλλιτεχνικά και να αποκτήσουν ψηφιακές δεξιότητες.













  Οι διακρατικές ομάδες συνεργάστηκαν για να « δώσουν ζωή» σε αδρανή αντικείμενα όπως μαριονέτες και κούκλες, τα μετέτρεψαν σε ιστορίες και τα ζωντάνεψαν με διάφορους τρόπους (βίντεο, δραματοποίηση, κινούμενα σχέδια παντομίμα κ.τ.λ.)Τα παιδιά δούλεψαν με μεράκι, αυτενέργησαν και μας έδειξαν τα τελικά προιόντα της δουλειάς τους.
Συγκινητικό κλίμα με τον αποχαιρετισμό των μαθητών της Γ Γυμνασίου που ανοίγουν τα φτερά τους για την επόμενη βαθμίδα . Αξιέπαινη η προσπάθεια των εκπαιδευτικών  που πλαισίωσαν τις παιδαγωγικές ομάδες και ενέπνευσαν τους μαθητές  να δημιουργήσουν , να αυτενεργήσουν και να ασχοληθούν με ποικίλα θέματα που ανοίγουν ένα παράθυρο στον κόσμο, την τοπική κοινωνία και αποδεικνύουν για άλλη μια φορά τι μπορεί το σχολείο να αναδείξει. 
Share on Google Plus

About Ειρήνη Σολδάτου

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου