Αλλαγές στον ΕΝΦΙΑ από τον Αύγουστο του 2018 | Epirus World

Αλλαγές στον ΕΝΦΙΑ από τον Αύγουστο του 2018

Από τον Αύγουστο του 2018, ο ΕΝΦΙΑ θα υπολογίζεται με νέους συντελεστές καθώς το τεχνικό μνημόνιο που εγκρίθηκε από τους δανειστές προβλέπει ότι η κυβέρνηση θα πρέπει να αυξήσει τους συντελεστές υπολογισμού του φόρου ή να «διευρύνει τη φορολογική βάση» προκειμένου να εξασφαλίσει ότι τα έσοδα θα παραμείνουν αμείωτα.

Όπως προκύπτει από το κείμενο του τεχνικού μνημονίου, μέσα στον μήνα θα πρέπει να συγκροτηθεί ομάδα εργασίας η οποία θα πλαισιωθεί από στελέχη της Τράπεζας της Ελλάδας και της Ελληνικής Στατιστικής, ενώ μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου, η ομάδα θα πρέπει να στελεχωθεί από ειδικούς εκτιμητές.

Στόχος θα είναι να αναπτυχθεί ηλεκτρονική πλατφόρμα για την εκτίμηση της αξίας των ακινήτων και η πλατφόρμα αυτή θα πρέπει να βρίσκεται σε πλήρη λειτουργία μέχρι το τέλος Δεκεμβρίου του 2017.

Για το 2017, πάντως, ο ΕΝΦΙΑ θα υπολογιστεί με τον ίδιο τρόπο που υπολογίστηκε και πέρυσι και το μόνο που θα εξεταστεί είναι το ενδεχόμενο τροποποιήσεων στην περιουσιακή κατάσταση του κάθε ιδιοκτήτη.

Επιπλέον, δεν θα επιβληθεί συμπληρωματικός φόρος στα αγροτεμάχια, δηλαδή, οι ιδιοκτήτες γης θα απαλλαγούν και φέτος από επιβαρύνσεις συνολικού ύψους τουλάχιστον 250 εκατομμυρίων ευρώ. [epiruspost]
Share on Google Plus

About konmpel

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου