ΠΡΕΒΕΖΑ-Συνεδρίαση του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας | Epirus World

ΠΡΕΒΕΖΑ-Συνεδρίαση του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας

Ο καλύτερος συντονισμός όλων των εμπλεκομένων στην πρόληψη και καταστολή των δασικών πυρκαγιών, με σκοπό τη μεγιστοποίηση της αποτελεσματικότητας ολόκληρου του μηχανισμού προστασίας του δασικού πλούτου βρέθηκε στο επίκεντρο της ευρείας συνεδρίασης του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας Π.Ε. Πρέβεζας, που πραγματοποιήθηκε χθες το πρωί στην Πρέβεζα παρουσία του διευθυντή πολιτικής προστασίας κ. Μαυρογιώργου και του θεματικού Αντιπεριφερειάρχη κ. Βασίλη Γιολδάση αλλά και όλων των εμπλεκόμενων φορέων και υπηρεσιών και από τους τρείς δήμους της Π.Ε Πρέβεζας . 

Για ακόμη μια χρονιά επισημάνθηκαν τα ίδια προβλήματα όπως οι ανεξέλεγκτες χωματερές, οι υποστελεχωμένες υπηρεσίες αλλά και η υποχρηματοδότηση, που αποτελούν και φέτος «αγκάθια» στην αποτελεσματική αντιμετώπιση των πιθανών πυρκαγιών της αντιπυρικής περιόδου. 

Την ίδια στιγμή διαφάνηκε η κοινή επιθυμία όλων για συνεργασία προκειμένου η αντιπυρική περίοδος να περάσει με όσο το δυνατόν λιγότερα προβλήματα για την περιφερειακή ενότητα Πρέβεζας.Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στις δράσεις πρόληψης και ετοιμότητας για την αντιπυρική περίοδο, όπως η εκτέλεση έργων καθαρισμού της βλάστησης γύρω από περιοχές – οικισμούς που χρήζουν ιδιαίτερης προστασίας λόγω γειτνίασης με δασικές εκτάσεις, καθώς και στην υποχρέωση των πολιτών να προχωρούν έγκαιρα στον καθαρισμό των οικοπέδων εντός των οικισμών και ότι σε διαφορετική περίπτωση θα τους επιβάλλονται κυρώσεις. 

Παράλληλα τονίστηκε η σημασία της στενής συνεργασίας των εμπλεκόμενων φορέων της πολιτικής προστασίας και των εθελοντών της ΛΕΚ, με κοινό στόχο τον στρατηγικό σχεδιασμό δράσεων για τη διαφύλαξη των πολιτών από φυσικές καταστροφές. 

Να σημειώσουμε τέλος ότι η περσινή χρονιά χαρακτηρίστηκε από όλους αρκετά καλή αφού στην Πρέβεζα εκδηλώθηκαν 16 πυρκαγιές οι οποίες ελέγχθηκαν σε πρώτο χρόνο, στο Δήμο Ζηρού είχαμε 44 πυρκαγιές και στο δήμο Πάργας τρεις δασικές πυρκαγιές.
Share on Google Plus

About konmpel

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου