Βόμβα Ντάισελμπλουμ: Υπάρχει και το σενάριο Κύπρου και για την Ελλάδα | Epirus World

Βόμβα Ντάισελμπλουμ: Υπάρχει και το σενάριο Κύπρου και για την Ελλάδα

Η παραμονή της Ελλάδας στην Ευρωζώνη και η ενδυνάμωση της νομισματικής ένωσης παραμένει ο βασικός στόχος, δήλωσε ο επικεφαλής του Eurogroup Γ. Ντάισελμπλουμ, στο ολλανδικό ραδιόφωνο, σπεύδοντας να υπογραμμίσει οτι υπάρχουν σενάρια για την περίπτωση που η Ελλάδα δεν τηρήσει τις δεσμεύσεις της τον Ιούλιο.

Και ποιο είναι ένα από τα σενάρια αυτά; «Σκεφτείτε την Κύπρο» δίνει ευθέως την απάντηση ο Ντάισελμπλουμ και προσθέτει: «Οι τράπεζες εκεί περιόρισαν τις εκροές για ένα διάστημα, οι κεφαλαιακές εισροές και εκροές υπόκεινταν σε μια σειρά προϋποθέσεις. Οπότε όλων των ειδών τα σενάρια είναι πιθανά» τόνισε. 

Πισωγυρίσματα λόγω πολιτικής αβεβαιότητας

«Είναι επίσης σημαντικό να κρατήσουμε την Ελλάδα σε τροχιά» επισήμανε ακόμα ο κ. Ντάισελμπλουμ. «Η ανάκαμψη στην Ελλάδα πήγε εντυπωσιακά καλά, αλλά λόγω πολιτικών αβεβαιοτήτων, θα υπάρξουν πισωγυρίσματα. Η πολιτική μου δέσμευση είναι να κρατήσω την ευρωζώνη ανέπαφη και να την ενισχύσω και σε αυτό εστιάζω».
Οι μεγαλύτερες περικοπές στην ελληνική οικονομία έχουν ήδη γίνει, σημείωσε ο επικεφαλής του Eurogroup. «Έχουν πρωτογενές πλεόνασμα, οπότε μπορούν να αρχίσουν να αποπληρώνουν το κρατικό χρέος. Το σημαντικό ζήτημα είναι να παραμείνει ο προϋπολογισμός στην σωστή πορεία και να μην τον αφήσουμε να εκτροχιαστεί», πρόσθεσε. 
Τέλος, ο κ. Ντάισελμπλουμ ανέφερε πως η προσέλκυση ξένων επενδύσεων και η μεταρρύθμιση του φορολογικού συστήματος παραμένουν ζητήματα που πρέπει να φροντίσει η Ελλάδα. 
Share on Google Plus

About Ειρήνη Σολδάτου

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου