Τα γένια βλάπτουν την υγεία | Epirus World

Τα γένια βλάπτουν την υγεία

Τα γένια κρύβουν βακτήρια εξαιτίας των οποίων μπορεί να προκαλούνται λοιμώξεις, λένε οι επιστήμονες.
Είναι η μόδα των τελευταίων χρόνων, καθώς είτε πρόκειται για λίγα είτε για πολλά γένια, το μούσι και γενικά το αξύριστο στυλ έχει υιοθετηθεί από την πλειοψηφία των ανδρών και φιγουράρει στα πρόσωπα των διάσημων είτε πρόκειται για ηθοποιούς, καλλιτέχνες ή αθλητές.

Οι επιστήμονες όμως – αντίθετα από τα όσα επιτάσσει η μόδα - προτρέπουν τους άνδρες να ξυριστούν. Γιατί; Οι έρευνες δείχνουν ότι τα γένια είναι συχνά βρώμικα και ότι κρύβουν πολύ περισσότερα βακτήρια από ότι ένα καλοξυρισμένο πρόσωπο και μάλιστα από ότι φαίνεται ακόμα και μετά το πλύσιμο τα βακτήρια συνεχίζουν να βρίσκονται στα γένια.

Οι ειδικοί εξηγούν ότι έτσι προκαλούνται δερματικά προβλήματα καθώς επίσης εξαπλώνονται ευκολότερα και γρηγορότερα οι ιοί. Πιθανώς να παίζει ρόλο ότι οι άνδρες που έχουν γένια τείνουν να περνάνε τα χέρια τους μέσα από αυτά, βρωμίζοντάς τα, αν τα χέρια τους δεν είναι αρκετά καθαρά. Στη συνέχεια δεν είναι απίθανο να βάζουν τα χέρια τους στο στόμα, τη μύτη ή τα μάτια τους γεμίζοντάς τα με βακτήρια. Επίσης, τα γένια και τα βακτήρια που πιθανώς κρύβονται μέσα στο μούσι γίνονται επικίνδυνα και για τους άλλους όταν χαϊδέψουν ή φιλήσουν τον γενειοφόρο.

Πηγή: vita.gr
Share on Google Plus

About Ειρήνη Σολδάτου

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου