«Δανείζεις στην πιο χρεοκοπημένη χώρα σα να είσαι τριτοκλασάτος διεφθαρμένος τραπεζίτης» | Epirus World

«Δανείζεις στην πιο χρεοκοπημένη χώρα σα να είσαι τριτοκλασάτος διεφθαρμένος τραπεζίτης»

«Οι άνθρωποι στις Βρυξέλλες, τη Φρανκφούρτη και το Βερολίνο είναι έξυπνοι. Γνώριζαν από το Μάιο του 2010 ότι η Ελλάδα δεν θα μπορούσε ποτέ να αποπληρώσει τα χρέη της. Ωστόσο ενήργησαν σαν να μη γνώριζαν τίποτα και σαν να μην ήταν χρεοκοπημένη η χώρα» σημείωνε παλαιότερα ο έλληνας υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Βαρουφάκης, σε ντοκιμαντέρ που προβλήθηκε χθες από το γερμανικό κρατικό κανάλι ARD, όπως μεταδίδει το διεθνές πρακτορείο Reuters. 

Το ντοκιμαντέρ προβλήθηκε την ώρα που οι υπουργοί Οικονομικών συνεδρίαζαν στο Eurogroup για την οριστικοποίηση της συμφωνίας για την τετράμηνη παράταση και τις μεταρρυθμίσεις που τη συνοδεύουν. 

«Γνωρίζοντας λοιπόν αυτήν την κατάσταση, το να δανείζεις στην πιο χρεοκοπημένη χώρα του κόσμου, σαν να είσαι τριτοκλασάτος διεφθαρμένος τραπεζίτης, είναι έγκλημα κατά της ανθρωπότητας» σημείωσε ο Γιάννης Βαρουφάκης, σύμφωνα με τη μετάφραση που έδωσαν τα γερμανικά Μέσα, σημειώνει το Reuters.

Το ντοκιμαντέρ που είναι άγνωστο πότε ακριβώς γυρίστηκε και δεν διευκρινίστηκε από το ARD, παρά το γεγονός ότι προβλήθηκε την ώρα του Eurogroup, έχει προκαλέσει σάλο στη Γερμανία, με τη γερμανική Bild να χαρακτηρίζει «ανυπόφορο» τον Έλληνα υπουργό Οικονομικών στο πρωτοσέλιδο δημοσίευμά της.

«Αν και η έντονη κριτική για τον τρόπο με τον οποίο έγινε ο χειρισμός της Ελλάδας είναι τυπική για τον κ. Βαρουφάκη – έναν μαρξιστή οικονομολόγο – τα σχόλια αυτά προκάλεσαν σάλο στη Γερμανία όπου ψηφοφόροι και πολιτικοί γίνονται όλο και πιο επιφυλακτικοί στο δανεισμό της Ελλάδας» αναφέρει το Reuters.
Share on Google Plus

About Ειρήνη Σολδάτου

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου